Alla som arbetar med inredning vet att textilier verkligen kan lyfta eller sänka dekoren i ett rum. Kuddar, mattor, filtar och andra tygbaserade inredningsdetaljer sätter ton och stämning i alla sorts rum. Men glöm inte att det som hänger runt fönstren är minst lika viktigt! Att välja rätt gardiner till ditt hem kan verkligen vara pricken över i. Särskilt om du väljer prickiga gardiner.Bredd ( Alla )
100 (1)
120 (1)
140 (1)
Alla

Längd ( Alla )
90 (1)
Alla

Kategori ( Alla )
Multifunktionsgardiner (3)
Kanallängder (2)
Barngardiner (2)
Hissgardiner (1)
Veckbandslängder (1)
Gardinkappor (1)
Alla

Butik ( Alla )
Homeroom (2)
Jotex (2)
Lineahemma (1)
Alla

Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet

Sök

Ladda mer produkter

Prickiga gardiner är nämligen långt ifrån bara till för barnrummet. Självklart finns många roliga och färgsprakande prickiga tyger att hänga upp runt fönstren i barnens utrymmen, men att avfärda prickigt mönster som barnsligt eller cirkusaktigt är att inte se potentialen i detta klassiska mönster. Som vanligt när det gäller inredning beror allt på utförandet, färgsättningen och vad du matchar dina gardiner med.

Så lyckas du med prickiga gardiner

För dig som arbetar med neutrala färgskalor och gardiner i bleka naturfärger är ett mönster som prickar ett bra sätt att föra in struktur och form för att skapa intressanta skiftningar i gardintyget. Genom att undvika helt enfärgade gardiner får du möjlighet att plocka upp andra nyanser från inredningen – kanske ska prickarna ha samma, lite dovare, beiga färg som kuddarna i soffan? Att inte bara använda en nyans i gardintyget gör att du kan binda samman gardinerna med det som händer i rummet i övrigt.

Prickiga gardiner kan också vara en utmärkt lösning för dig som vill använda så många färger som möjligt i din inredning. Gardiner med prickar i många olika färger gör att du på ett motiverat sätt kan gå loss helt på övriga inredningsdetaljer, och välja vilken färg som helst på kuddar och porslin. Så länge som det finns en prick på gardinen i samma färg spelar det ingen roll om mattan skär sig mot tavlan, om de båda plockas upp i gardintyget.

Beroende på prickarnas storlek kan ett gardinmönster få vitt skilda uttryck – från den kraftigt grafiska känslan i stora, svartvita prickar till de mjuka romantiska småprickarna i blekrosa. Dessutom är prickigt, till skillnad från rutigt, ett fräsch och nytt inredningsgrepp.

Kategorier: Gardiner med mönster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.