Det finns en rad olika typer av gardiner som skiljer sig åt i utseende, stil och hur de hängs upp. Bågkappor är inte de mest kända eller moderna gardinerna, men det är en gardin som har sin särskilda stil och kan skapa en hemtrevlig och varm känsla i ett rum.


Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Färg ( Alla )
Alla
Butik ( Alla )
Alla
Sök

Ladda mer produkter

Hur ser en bågkappa ut?

En bågkappa sträcker sig på bredden från den ena sidan av fönstret till den andra, på samma sätt som en vanlig gardinkappa. En vanlig kappa är hänger ner lika långt hela vägen, men så är inte fallet med en bågkappa. Bågkappor är istället längre vid sidorna och kortare i mitten. De är formade som en båge, vilket har gett gardinen sitt namn. Vanligtvis hänger de längsta delarna av en bågkappa ner så mycket att det motsvarar ungefär hälften av fönstrets höjd. Gardinen blir ett mellanting mellan en kappa och gardinlängder eftersom den både sträcker sig över hela fönstrets bredd och hänger ner vid sidorna.

Hur hängs en bågkappa upp?

Det absolut vanligaste är att bågkappor är sydda så att det finns en kanal i gardinens övre del. På det sättet är det möjligt att trä gardinen på en gardinstång. Gardiner av den här typen hängs för det mesta så de är lite veckiga. Det handlar inte om så mycket tyg som vanliga längder brukar ha, utan bara om att de inte ska hänga helt sträckta som till exempel panelgardiner.

Eftersom gardinen träs på en gardinstång syns inte särskilt mycket av stången. Det är möjligt att höja helhetsintrycket med ett par snygga ändknoppar till gardinstången. Den typen av knoppar finns i nästan oändligt många former, färger, stilar och utföranden. Oavsett smak går det att hitta en knopp som passar bra ihop med gardinen och med den stil rummet har.