En vacker hissgardin kan göra mycket. I vårt utbud hittar ni hissgardiner i många olika material, färger och storlekar. Ta en titt för att se vad som passar just dig och ditt hem bäst.
Om du är intresserad av att köpa hissgardiner eller andra gardiner så rekommenderar vi att du använder ett av våra erbjudanden nedan:


Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Färg ( Alla )
Vit (18)
Grå (13)
Rosa (5)
Röd (4)
Svart (4)
Grön (3)
Multi (2)
Turkos (1)
Beige (1)
Blå (1)
Brun (1)
Alla
Bredd ( Alla )
60 (7)
80 (28)
100 (43)
105 (1)
110 (1)
120 (43)
140 (44)
150 (1)
160 (25)
165 (1)
180 (3)
200 (2)
250 (1)
Alla
Längd ( Alla )
90 (4)
100 (4)
140 (2)
145 (1)
160 (2)
250 (1)
Alla
Sök

Ladda mer produkter

Hur mäta hissgardin?

Hissgardiner – vet mer

Hissgardiner – de är både eleganta och funktionella. Dessa gardiner är som gjorda för de lite mindre fönsterpartierna som ofta finns i badrum, hallar och kök. Det som gör att dessa gardiner växt så otroligt snabbt i popularitet är, tror vi, det faktum att de behåller rymden av rummet väl jämfört med andra typer av gardiner. Dessutom är de väldigt enkla att sätta upp. Hissgardiner kan enkelt hängas över gardinstången, för att sedan antingen rullas eller hissas upp. Längden anpassas genom ett band som knyts fast. Ett tips är att göra en fin rosett när du sätter upp gardinen.

Hissgardiner kontra rullgardiner

En del kanske undrar över skillnaderna mellan hissgardiner och rullgardiner. Från utsidan kan de ganska lika ut, men i själva verket finns det en del saker som skiljer dessa två gardiner åt.

Den troligtvis största skillnaden, är att hissgardiner är tillverkade av olika slags tyg. Detta medan rullgardiner generellt sett är tillverkade av just rullgardinsväv. Det här ger givetvis vitt skilda intryck hos betraktaren – en rullgardin gör sig inte alls lika väl i det lilla fönstret i köket som en hissgardin gör.

En annan skillnad är syftet. Rullgardiner används av de flesta just för mörkläggning, vilket inte kan sägas om hissgardiner. Dessa används snarare till att minska insyn och behålla ljusinsläppet, samtidigt som inredningen får sig ett lyft.

hissgardin KLARA roll up-gardin
- KLARA roll up-gardin

Hissgardin från Jotex. Finns i bredderna 100, 120 och 140.

  • Höjd: 120 cm
  • 100% Bomull
Se mer.

Populärt att sy själv

Bland dem som gillar att sy har det på senare år blivit mycket populärt att sy sina egna hissgardiner. I vårt utbud finns metervaror och längder som kan användas till grund för just detta. Instruktioner på hur de sys har vi dock inte för tillfället – kanske kan det dock komma framöver.

Sätta upp hissgardin

Hissgardin från Hemtex med rosor.

Utbudet

Utbudet som vi har samlat här på Gardinstugan.se anser vi vara det bästa från Sveriges största butiker. Just nu är det trendigt att köpa stilrena, vita hissgardiner – eller varför inte en anonymt randig i diskreta färger?

Hissgardiner 160, eller 140cm ?

Det kanske är en självklarhet men det tål upprepas att det är viktigt att gardinen passar ditt fönster. För att vara på den säkra sidan så kan du mäta ditt fönster för att se till att du inte köper en för liten gardin. Ofta söker folk hissgardiner med en bredd på 120cm,140cm eller på 160cm. I produktnamnen ovan så kan ni även se mått på en del av gardinerna. Det står oftast produktnamn följt utav bredd x höjd, tex: hissgardin 140 x 170 eller hissgardin 160 x 170.

Vanliga sökningar