Barngardiner uppskattas nog betydligt mer i pojk- eller flickrummet än klassiska, enfärgade gardiner. Det är ett sätt att göra barnens rum mer ombonade och mysiga. Här på Gardinstugan ser du ett samlat utbud från några av Sveriges största butiker.


Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Färg ( Alla )
Rosa (6)
Vit (2)
Grå (1)
Multi (1)
Svart (1)
Alla
Bredd ( Alla )
100 (5)
120 (5)
140 (5)
145 (1)
160 (1)
Alla
Längd ( Alla )
90 (3)
220 (3)
250 (4)
300 (1)
Alla
Sök

Ladda mer produkter
barngardiner  ALBIN roll up-gardin - ekologisk
- ALBIN roll up-gardin - ekologisk

Motiv på grön grävskopa. Bilgardin som passar perfekt till pojkrummet. Se mer.

- LUFTBALLONG roll up-gardin

Finns både som Roll-up och metervara. Den är gardinen är inte bara fin att lägga ögonen på – den är också skonsam mot planeten. Gardinen är tillverkad i 100 % bomull och är dessutom GOTS-certifierad. Ett GOTS-certifikat innebär att hela processen är kontrollerad, från början till slut. Det ställs höga krav på allt från odling av bomull, plockning av densamma, beredning och tillverkning. Se mer.

barngardiner LUFTBALLONG roll up-gardin
barngardiner SKUTT kanallängd 2-pack
- SKUTT kanallängd 2-pack

Med ett lekfullt motiv i form av stjärnor och små gardiner, tar Skutt från Jotex en given plats på den här listan. Förutom att den är estetiskt tilltalande, är den praktisk att sköta om. Till exempel kan den tvättas i 60 grader med en maximal krympning på endast fem procent. Maxhöjden på den här gardinen är 90 cm, vid beställning anger du önskad bredd. Se mer.

- SPÖKET LABAN OCH PRINS roll up-gardin

Fint tryck som passar både till pojkrummet och flickrummet. Finns även här utan den blåa färgen (som kanske bäst passar i pojkrummet). Se mer.

barngardiner SPÖKET LABAN OCH PRINS roll up-gardin

Urval efter tema

Här på sidan ser ni många olika typer av barngardiner. Det finns ett par som vi gärna vill framhäva lite extra:

Tema: Rosa barngardiner

Många söker rosa gardiner till flickrummet. Den här rosa Roll-up barngardinen från Jotex använder vi gärna själva.

Rosa barngardiner

Köp hos Jotex

Tema: Roliga barngardiner

En favorit hos oss är dessa roliga barngardiner från Homeroom, med Dinosaurier:

Roliga barngardiner

Har du tips på fler? Kontakta gärna oss!

Gardiner ett av få medel att inreda barnrummet med

Barnrum är svåra att inreda. Om ditt barn inte är ett spädbarn längre, är sannolikheten att många saker inte får stå kvar på sin plats särskilt länge. Ett av få medel att göra barnrummet mer mysigt och ombonat med är just med barngardiner.

När det gäller saker i barnens rum kan det kännas särskilt angeläget att förvissa sig om att produkterna är tillverkade på ett bra sätt. De produkter du kan läsa om här ovan är till exempel i 100 procent bomull, varav den ena är GOTS-certifierad. GOTS står för Global Organic Textile Standard och är en organisation som utgörs av fyra prominenta grupper från USA, Tyskland, Storbritannien och Japan. Deras uppgift är att se till att textilproduktion sker under schyssta förhållanden.

Att tänka på innan köp

Det finns många barngardiner på marknaden. Innan köp är det bra att känna till vad som faktiskt utgör en lämplig gardin för barnrummet.

Säkerhet

Den här faktorn är given. Går du via oss är det osannolikt att stöta på en barnprodukt där säkerheten inte har varit en högprioritet. Är barnen små bör du undvika gardiner med snören och kedjor. De kan utgöra en kvävningsrisk, samtidigt som gardinen löper större risk att gå sönder under lek.

På en annan punkt är det viktigt att se till att gardinstängerna är välsorterade och sitter fast rejält på väggen.

Lätta att underhålla

Välj material som är lätta att rengöra och underhålla. Barnrum kan snabbt bli smutsiga, så gardiner som kan tvättas i maskin är ett praktiskt val. Material som bomull och polyester är ofta hållbara och lätta att sköta. Undvik tunga tyger som samlar damm och är svåra att rengöra.

Mörkläggning

Behöver barnet mörkt i rummet? Eller tycker du det är viktigt att barnet har det så mörkt som möjligt under natten? För att skapa en behaglig sovmiljö är det viktigt att gardinerna kan blockera tillräckligt med ljus. Mörkläggningsgardiner är ett bra val, särskilt för mindre barn som behöver sova under dagen. Ett plus i kanten är att tjockare gardiner bidrar till bättre isolering, vilket hjälper till att hålla rummet varmt på vintern och svalt på sommaren.

Design och tema

Gardinernas utseende är kanske det som är viktigast för barnet. Välj ett design och tema som passar barnets ålder och intressen. Ljusa färger och roliga mönster kan stimulera yngre barns fantasi, medan äldre barn kanske föredrar mer avskalade och mogna design. Det är också viktigt att gardinerna matchar rummets övriga inredning för en harmonisk helhetsbild.

Urval – efter tema

Här hittar du Gardinstugans handplockade urval efter tema.

 

Vanliga sökningar