Lamellgardiner är ett mycket bra val för den som enkelt vill kunna anpassa insynen och justera hur mycket sol som ska släppas in. Gardintypen har fått en riktig skjuts i popularitet de senaste åren och är idag ganska vanliga att se i svenska hem. Kanske hör den växande populariteten ihop med trenden att vi bygger större – lamellgardiner passar ju så snyggt just på de lite större fönsterpartierna.

 

Erbjudanden just nu

Med samarbetspartners som Ellos, Hemtex och Jotex kan vi på Gardinstugan presentera Sveriges förmodligen största utbud av lamellgardiner på en och samma sida. Här hittar du de mest populära lamellgardinerna i landet – men också de lite mer obskyra. Läs gärna igenom vår guide för att matcha rätt tyger, färger och längder.

lameller

Att tänka på vid köp av lamellgardiner – montering

Lamellgardiner är inte riktigt som andra gardintyper. En av de större skillnaderna man kommer att stöta på är monteringen av dem. Exakt hur de monteras skiljer sig åt en del beroende på vilken tillverkare och återförsäljare det handlar om. Dock finns det vissa saker som i princip alla har gemensamt.

Vanligtvis brukar ett takfäste och en skena följa med vid köpet. Takfästet sätts helt enkelt upp i taket med en skruv och en mejsel eller skruvdragare. Hur takfästet sitter är viktigt – det är nämligen fästets centrum som även blir centrum för lamellskenan. Därmed även centrum för din lamellgardin.

Lamellskenan är sedan ganska enkel att sätta upp. Den behöver endast vinklas för att sedan kunna hakas i takfästet. Sedan vrids skenan uppåt, och när ett klick hörs, betyder det att lamellskenan är fastsatt. Att sätta upp lamellgardiner är alltså inte riktigt som att sätta upp rullgardiner eller mörkläggningsgardiner – men det behöver inte nödvändigtvis vara mer krångligt eller svårt för det. Så fort takfästet är fastskruvat är det bara att sätta dit skenen – och sedan dina nya lamellgardiner.

Hur själva lamellerna sätts fast sedan är mycket intuitivt. För bara upp lamellen i snäppfästet och upprepa tills hela fönsterpartiet är täckt.

Vanliga sökningar