Vi på Gardinstugan hjälper dig inte bara att jämföra priser, köpevillkor och mer på färdiga gardiner. Vi hjälper dig också att jämföra priser på metervara och så kallad kappmetervara. På så vis kan du göra dina egna gardiner och verkligen skräddarsy dem till ditt hem. Den stora fördelen med metervara är just valfriheten. Med det kan du välja exakt längd, upphängningsmetod och mer. Om du inte är så erfaren med att göra dina egna gardiner av metervara, kan tipsen nedan hjälpa till på vägen.
Om du är intresserad av att köpa metervara eller andra gardiner så rekommenderar vi att du använder ett av våra erbjudanden nedan:


Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Färg ( Alla )
Grön (22)
Grå (13)
Vit (11)
Beige (9)
Röd (8)
Blå (5)
Svart (5)
Rosa (4)
Orange (2)
Gul (2)
Lila (1)
Alla
Butik ( Alla )
Lineahemma (111)
Alla
Sök

Ladda mer produkter

Metervara med kundbetyg

Bella metervara har fått 5 stjärnor på jotex av olika kunder. Den kommer i färgerna beige, vit och lila.

Att sy egna gardiner av metervara – Tips och tricks

Att sy egna gardiner är en alldeles speciell känsla. Men för att det ska bli bra, finns det en del saker som är bra att ha i åtanke.

  • Innan du köper din metervara (och framför allt innan du börjar klippa i det), se till att fönster och vägghöjd är uppmätt korrekt. Mät gärna två gånger för att vara helt säker!
  • När du har köpt hem metervara för att sy gardiner av, passa även på att sy kuddfodral och dukar också. Matchande kuddfodral och dukar är riktigt vackert, och kan ge ditt hem ett lyft du knappast trodde var möjligt.
  • Har du köpt hem den där snygga metervaran, men upptäckt att gardinerna inte riktigt blev så bra som du tänkte dig? Eller har du helt enkelt inte haft tid att plocka fram symaskinen? Lugn. Flera av våra samarbetspartners erbjuder kompetent syhjälp. Med hjälp av bland annat Jotex, Hemtex och Åhléns, kan dina gardiner sys och bli precis som du har tänkt dig.
  • När du har sytt dina gardiner, glöm för all del inte att stryka dem innan du hänger upp dem. Visserligen ser de kanske inte skrynkliga ut, men det är bäst att vara på den säkra sidan.
  • Tänk på måtten! Är det lite kortare gardiner, hissgardiner exempelvis, bör de sluta två cm ovanför fönsterbrädan. Är det långa gardiner, bör de sluta tre centimeter ovan golvet.

Gardintyg som metervara

Priserna för gardintyg som metervara varierar naturligtvis en hel del. Tanken med tjänsten här är att du ska kunna göra ett informerat val på ett snabbt och smidigt sätt. Butikerna som finns ovan är bland annat Hemtex, Jotex och Åhléns. Den som köper hem gardintyg som metervara och syr själv, får sannolikt ett par billigare gardiner än den som köper direkt i butik, av förklarliga skäl.

Kappmetervara

Kappmetervara passar utmärkt för dig som vill ha en ny gardinkappa. Du får den då på ett billigt sätt, samtidigt som det är ett kul projekt att fixa gardinerna själv av sin kappmetervara. Många föredrar att göra just detta framför att faktiskt köpa färdiga gardinkappor. Med kappmetervara blir det både ekonomiskt och roligt, förutsatt att man tycker att dylika projekt är roliga.

Lycka till!

 

Vanliga sökningar