Vill du lägga upp dina gardiner? Det är möjligt att göra väldigt enkelt utan behöva sy överhuvudtaget. Det går nämligen att lägga upp gardiner utan att sy med fållfix.

Fållfix låter dig lägga upp gardiner utan att sy

fållband

Fållfix/Fållband från Jotex. Se mer här.

Ett enkelt knep när man lägger upp gardiner utan att sy är att använda fållfix. Den stora fördelen är givetvis att det är enkelt. Det enda du behöver göra är att ta bort skyddspappret och lägga bandet mellan två tygstycken. När man har bandet på plats är det bara att stryka på själva fållfixen som ligger under. Den smälter på grund av värmen vilket gör att tyget fastnar så som du lagt det. Det är ett oerhört enkelt och smidigt sätt att lägga upp gardiner utan att sy.

 

Så gör du:

Rätt längd på gardiner är avgörande

Det finns många tips och knep som man kan använda sig av när det kommer till gardiner. Ett av dessa tips är till exempel att hänga gardinerna så högt upp som möjligt. Helst så nära taket som möjligt då de skapar en känsla av att det är högre i tak än vad det egentligen är. Det ger också ett lyxigt intryck och man kan få känslan av att befinna sig på ett lyxigt hotellrum. När det kommer till längden så skall gardinerna helst snudda vid golvet. Har man för korta gardiner så ser det konstigt ut och kan också se lite roligt ut. Lägger man upp gardiner utan att sy så är det lättare att rätta till ifall man råkar göra fel.

Fållfix kostar 69 kronor och kan köpas här

Kategorier: Tips & Trix

3 kommentarer

Gunnel · mars 20, 2018 kl. 1:33 f m

jag har köpt fållfix men vet ej hur man får bort det??

Maria Lundholm · maj 29, 2019 kl. 10:42 e m

Hej!
Jag undrar var tyget/gardinerna på bilden är köpt? Tyckte det var så himla fint! 😍

Hörður Matthíasson · augusti 30, 2021 kl. 6:12 e m

Hur hög värme på strykjärnet (en två eller tre punkter)?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.