En gardinkappa är en kortare gardin som bara täcker en liten del av den övre delen av ett fönster. Du kanske även är intresserad av bågkappor eller rutiga gardinkappor.. Vanliga frågor:

Vad kallas korta gardiner?
Gardinkappor och bågkappor/bågar.

Var passar gardinkappor?
Gardinkappor kan passa i många rum men passar särskilt bra i köket.

Hur ska jag tänka med storleken?
Gardinkappor köps oftast som metervara, så du kan själv specifiera vilken längd du vill ha. De vanligaste måtten är en höjd på 45 cm och en längd på 250 cm.Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet

Färg ( Alla )
Vit (43)
Grön (21)
Blå (19)
Grå (17)
Rosa (16)
Röd (11)
Gul (11)
Beige (9)
Brun (7)
Lila (5)
Multi (4)
Orange (1)
Svart (1)
Alla

Bredd ( Alla )
45 (38)
46 (7)
48 (1)
50 (13)
55 (7)
80 (2)
Alla

Längd ( Alla )
200 (1)
220 (2)
250 (55)
Alla

Sök

Ladda mer produkter

Om du är intresserad av att köpa gardinkappor eller andra gardiner så rekommenderar vi att du använder ett av våra erbjudanden nedan:

Sidan innehåller reklamlänkar

Utvalda produkter

gardinkappa HILDA kappmetervara
– HILDA kappmetervara

Hilda kappmeter i 100% bomull har en höjd på 37 cm. Bredden på gardinen beställer du vid beställning.

GOTS-certifierad med 100% ekologisk bomull. Hela tillverkningsprocessen är kontrollerad.

Betyg: 4.1 stjärnor. Se mer.

– KLARA kappmetervara

Klara kappmetervara är en fin rutig gardinkappa av bomull med en höjd på 36 cm. Betyg: 4.3 stjärnor. Den finns tillgänglig i följande färger:

  • Grön
  • Röd
  • Grå
  • Gul
  • Orange

Se mer.

gardinkappa KLARA kappmetervara

Om gardinkappor

En gardinkappa kräver lite jobb för att montera, är förhållandevis snäll mot plånboken och passar det mesta. Vi på Gardinstugan tycker att en gardinkappa, i samklang med övrig interiör givetvis, kan lyfta ett helt rum. Något som styrker dess mångsidighet ytterligare är just det – rummet. Gardinkappor kan i princip sättas upp i vilket rum som helst och ändå se bra ut. En gardinkappa är inte särskilt stor – men den kan göra mycket. Nedan ser du de gardinkappor som vi har på sidan.

Hur väljer jag rätt gardinkappa?

Som med vilken annan gardin som helst du köper, spelar saker som pris och återförsäljare såklart in i beslutet. Det som särskilt kan sägas om gardinkappor, är att det finns ett större fokus på det estetiska. Medan rullgardiner och mörkläggningsgardiner kanske främst fyller en praktisk funktion, är syftet med gardinkappor för de flesta mer estetiskt. Med det sagt finns det naturligtvis rent praktiska fördelar med att använda sig av gardinkappor också.

Återförsäljare

På Gardinstugan hittar du gardinkappor från flera olika återförsäljare. Flera av återförsäljarna är bland de största i Sverige, vilket bara det kan ge förtroende när det kommer till köpevillkor. Allmänna köpevillkor, så som frakt och fri retur, kommer att finnas tillgängliga på Gardinstugan.se inom en snar framtid. Till dess går det bra att helt enkelt klicka in till butiken och läsa direkt på deras hemsida.

Gardinkappor – pris

En gardinkappa är förhållandevis snäll mot plånboken jämfört med andra typer av gardiner. De är lite mindre, och därmed också lite billigare. Längst ner på den här sidan finns en funktion där du enkelt kan sortera efter pris. Använd den om priset är en stor faktor i ditt letande efter en snygg gardinkappa.

 

Vanliga sökningar

Relaterade sidor