Öljettgardiner hängs upp genom öljetter – därav namnet. En av de stora fördelarna med öljettgardiner är att de är enkla att hänga upp, enkla att handskas med och få dem att falla snyggt. Vi vågar nästan påstå att det är den enklaste gardintypen man kan ha att göra med. Högst upp på gardinerna finns små hål som sedan helt enkelt träs på gardinstången. Öljettgardiner i olika färger och mönster – från olika butiker. Jämför dem här.
Om du är intresserad av att köpa lamellgardiner eller andra gardiner så rekommenderar vi att du använder ett av våra erbjudanden nedan:


Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Färg ( Alla )
Grå (12)
Vit (10)
Rosa (5)
Svart (2)
Brun (2)
Gul (2)
Grön (1)
Beige (1)
Röd (1)
Alla
Bredd ( Alla )
45 (2)
50 (2)
140 (3)
250 (5)
Alla
Längd ( Alla )
160 (13)
220 (29)
250 (38)
300 (10)
Alla
Sök

Ladda mer produkter

Aktuella erbjudanden

Hur sätter man öljetter?

Hur hänger man upp sina öljettlängder?

Som nämnt i inledningen är det mycket enkelt att hänga upp öljettgardiner. Trä bara på gardinerna på gardinstången för att ”montera” upp dem. En fördel med den här typen av upphängning är att det är väldigt enkelt att justera hur de ska veckas och falla. Tack vare hålen kan man enkelt dra ihop vissa hål mot varandra, och släppa andra friare, så att veckens storlek kan anpassas. Med andra upphängningsformer är det lätt att vecken blir osymmetriska (vilket i och för sig också kan vara snyggt i rätt miljö), men med öljettgardiner är det alltså enkelt att justera mer precist hur du vill att vecken ska se ut, och därmed hur gardinerna ser ut i sin helhet.

Köpa öljetter till gardiner

Olika öljettgardiner kommer med olika öljetter. Tänk därför på färgen och hur öljetterna ser ut i övrigt när du ska köpa öljettgardiner online. Har du en guldig gardinstång vill du troligtvis även ha guldiga öljetter, har du en silvrig gardinstång vill du säkert ha silvriga öljetter.

Hittar du en riktigt snygg längd, som inte är öljettgardiner, går det ändå att göra en snygg lösning. På marknaden finns nämligen öljetter som kan klämmas fast på de allra flesta gardintyper. Hittar du en riktigt snygg gardin som inte har öljetter, men om du fortfarande vill ha fördelarna med den enklare upphängningen, kan det här alltså vara ett alternativ.

Vilka öljettgardiner bör jag köpa?

När det kommer till öljettgardiner gäller det att ta hänsyn till samma faktorer som när du köper någon annan gardinlängd. Saker man ska tänka på är bland annat färg, material, längd och insyn/utsikt. Som vanligt rekommenderar vi att man läser våran stora gardinguide som kommer upp inom kort på sidan. I den finns information om trender, skötselråd, tips och mer. Allt du behöver veta för att hitta rätt typ av gardiner helt enkelt.

 

Öljetter för öljettgardiner och andra gardiner