Gröna gardiner passar väl ihop med de allra flesta typer av hem. Samtidigt gäller det att välja rätt nyanser. En mörk och matt grön gardin är ofta lättare att kombinera med övrig interiör än en starkare och ljusare. Nedan kan du bläddra bland de olika nyanser och gardintyper som finns. Använd sökfunktionen för att sortera på pris och popularitet.


Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Kategori ( Alla )
Veckbandslängder (11)
Julgardiner (8)
Kanallängder (6)
Multifunktionsgardiner (6)
Hissgardiner (3)
Metervara (3)
Öljettgardiner (3)
Panelgardiner (3)
Gardinkappor (3)
Linnegardiner (2)
Gardintillbehör (1)
Alla
Bredd ( Alla )
45 (1)
60 (3)
80 (3)
95 (3)
100 (3)
115 (2)
120 (2)
140 (7)
145 (1)
160 (1)
Alla
Längd ( Alla )
170 (4)
220 (2)
240 (3)
250 (4)
300 (6)
Alla
Sök

Ladda mer produkter

 

Så matchar du grönt

Grön är en färg som förknippas med lugn och harmoni. Nedan ser du Gardinstugans bästa tips för hur du använder den för att komplettera, skapa djup och balans.

Använd olika nyanser

Ett tips för att skapa ett djup i rummet är att använda olika nyanser av grönt (se bilden ovan för inspiration). Genom att ha flera nyanser av grönt – snarare än flera färger – kan du göra rummet intressant och samtidigt behålla det minimalistiskt.

Exempel: Mörkgröna sängkläder i sammet, kombinerat med lätta och luftiga ljusgröna gardiner i fönstret.

Kontraster kan skapas även med textilier

Färg är en dimension – material en annan. Vill du skapa kontraster och djup utan att det blir rörigt kan du använda olika material. Bland produkterna ovan finns det allt från linne och bomull, till sammet och andra tjockare tyger. Använd det till din fördel.

Samspelande färger

Grön är en ganska stark färg som kompletteras väl med mer neutrala färger. Som synes i inspo-bilden ovan, gör sig grönt mycket fint tillsammans med ljusfärgade parkettgolv i trä. Vad gäller väggarna kan du balansera ex. starkt gröna gardiner med vitt, ljust beige eller annan neutral färg.

Färgkombinationer

Kombination Resultat
Vitt Skapar en fräsch och ren kontrast, vilket framhäver de gröna tonerna.
Beige Skapar en mjuk och jordnära palett för en lugn atmosfär.
Grått Ger en modern och sofistikerad känsla, med något dramatisk effekt.
Träfärger Kompletterar de gröna tonerna och förstärker en naturlig känsla.
Guld/Mässing Metalliska accenter som ger en känsla av lyx och värme.
Blått Skapar en sval och sofistikerad kontrast, speciellt med mörkare blå toner.
Rosa/Korall Ger en lekfull och ungdomlig effekt till rummets estetik.
Gult Lägger till en livlig och energisk touch i interiören.
Svart Erbjuder en stark kontrast och en elegant touch.
Lila Skapar en djärv och rik färgsammansättning för en dynamisk miljö.

Gröna gardiner – Våra favoriter

Det finns många olika typer av nyanser att välja mellan. Likaväl finns det enfärgade såväl som kraftigt mönstrade gardiner. Här visar vi två gröna favoriter.

grön hissgardin

CECILIA, Jotex

  • CECILIA, JotexCecilia är en vacker hissgardin med ett vackert mönster, bestående utav löv och kvistar. Tycker du ändå att den är lite för grön, kan du välja den med vit bakgrund, så att det endast är löven som står för det gröna. Vi tycker dock att den svaga gröna färgen kontrasterar på ett fint sätt mot bladen och kvistarna. Monteras enkelt med hjälp av pinnar och linor som följer med. Ett tips är matcha gardinen med övrig interiör. Till exempel kan du skapa ett genomgående färgtema med grönt, till exempel genom att också köpa gröna bordsdukar och kuddfodral. Försök att få till ungefär samma nyanser som i dina gröna gardiner.

 

gröna gardiner

SIMONE, Jotex

  • SIMONE, JotexMed SIMONE från Jotex blir det enkel och (relativt) billigt att få till en exklusiv look i hemmet. Dessa gröna gardiner av polyester är i sammetsutförande, och glansen och lystern liknar det som återfinns i dyrbart silke. Att gardinerna inte har något mönster kan du dra nytt av. Har du till exempel enfärgade gröna gardiner och mattor, blir det lätt och tacksamt att ta ut svängarna på andra föremål i hemmet. Bredden är 145 centimer, och längd anges vid beställning. Vi rekommenderar att sätta gardinerna så högt upp som möjligt, eftersom det skapar en illusion av ett större rum. Tänk på att gardinerna alltid bör sluta lagom vid golvet.