Gardinomtag är ett band som används som prydnad och för att hålla gardinen på plats. Du kan både köpa och göra dem själv.Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet

Färg ( Alla )
Svart (18)
Vit (12)
Silver (9)
Blå (4)
Rosa (3)
Grå (2)
Grön (1)
Alla

Butik ( Alla )
Jotex (69)
Alla

Sök

Ladda mer produkter

Gardintofsar

På ett gardinomtag kan man hänga lite vad som, men framförallt en gardintofs. Genom att addera en tofs gör du inredningen väldigt personlig just eftersom det finns mängder med olika tofsar att välja mellan. Många tycker det är fint att välja samma nyans på tofsen som själva gardinen har, för att smälta in i resterande inredning och även för att man kanske trivs med en lite mer diskret typ av inredning. Men det finns även de som väljer en tofs i en kontrasterande färg och på så vis låter gardintofsen sticka ut och synas ordentligt. Oavsett vad är gardintofsar ett effektfullt sätt att förändra din hemmastil på!

Omtagskrokar

Det finns flertalet omtagskrokar i olika material, storlek och utseende. Eftersom kroken inte syns extremt mycket i rummet är detta kanske inte just den inredningsdetalj som man lägger absolut mest pengar och engagemang i. Dock är det viktigt att den är av god kvalitet samt att själva konstruktionen då den sätts fast i väggen görs ordentligt. Eftersom den sedan ska hålla ihop en mängd tyg, som i sin tur faktiskt väger en hel del, är det viktigt att den fästs ordentligt i väggen och att du gärna provdrar i den lite extra innan själva gardinen med omtag fästs i kroken.

Omtagskrok Lily Vit, Jotex

Gör det själv!

Det finns band i många storlekar som du kan köpa. Av dem kan du själv göra dina gardinomtag som du vill ha dem. Köp gärna band i olika färger, gör fina rosetter och bind dem runt dina gardiner. Om du tycker om att virka kan du virka vackra spetsar att ha som gardinomslag. Virka i flera olika färger så du kan kombinera med gardiner du har i dina olika rum.

Du kan också använda dig av överblivet tyg och klippa det i olika stora remsor. Sy ihop dem till ett band, eller varför inte fläta ihop dem så du får olika färger och mönsterkombinationer. Det finns hur mycket som helst att göra när det gäller gardinomtag. Titta gärna på nätet och i tidskrifter om heminredning för att hitta inspiration.

Du kan också köpa konstgjorda blommor, som ser riktigt naturtrogna ut och fästa dem på band, och då har du smidigt fått ett fint omtag. Sätt dig ner och fundera lite så lär du hitta inspiration och egna idéer till fina gardinomtag.