Persienner finns i många olika material. Gemensamt för dem alla är att de effektivt reglerar rummets ljusinsläpp. Här nedan ser du ett samlat utbud från flera av Sveriges ledande butiker. Sortera på pris och popularitet. Du kanske även är intresserad av andra mörkläggningsgardiner.


Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Färg ( Alla )
Silver (2)
Brun (1)
Svart (1)
Alla
Bredd ( Alla )
60 (2)
80 (3)
100 (3)
120 (1)
140 (3)
160 (3)
180 (3)
Alla
Butik ( Alla )
Homeroom (4)
Alla
Sök

Ladda mer produkter

Det första du borde tänka på innan du köper persienner online är mått. Du behöver först mäta ditt fönster och se till att du beställer persienner med rätt mått. I produktnamnen nedan så kan du se vilka mått de olika persiennerna har.

Typer av persienner:

Det du även behöver tänka på är vilken typ av persienn som passar till din typ av fönster.
• Mellanglaspersienner – precis som namnet antyder så sitter dessa inuti själva fönstret. I Sverige så har vi väldigt ofta tre- eller tvåglasfönster där dessa kan passa.

• Frihängande persienner – Frihängande persienner hänger innanför ett fönster. Dessa passar till alla fönster och är enklare att sätta upp själv.

hasta träpersienner
Hasta träpersienn. Finns att köpa hos ellos.se.

 

Persiennens utformning

En persienn består av lameller som ligger i ett vågrätt läge. Lamellerna kan förekomma i flera olika typer av material som till exempel aluminium, plast eller trä. Persiennen kan fungera som en inredningsdetalj eller som endast ett verktyg för att förhindra insyn. Som inredningsdetalj så tenderar lamellerna att vara lite större och vara konstruerade av trä. Lamellerna i vanliga persienner som endast är till för att förhindra insyn är mer sällan i trä utan är oftast konstruerade av aluminium eller plast.

Persiennbeslag

Persiennbeslag används för frihängande persienner. För montering på vägg och tak så används så kallade persiennbeslag. Vanligtvis skruvar man dit två persiennbeslag och sedan låser man fast persiennen med hjälp av dra i den lilla armen på persiennbeslaget. Armen på persiennbeslaget fungerar som ett lås som låser fast persiennen.

Persiennklippare

Ifall dina persienner visat sig vara för breda så kan dem klippas av med en persiennklippare. Persiennklippare lämpar sig bra för aluminiumpersienner.

Persiennmontör

Frihängande persienner är inte särskilt svårt att sätta upp själv. Mellanglaspersienner kan vara lite krångligare och om du inte har lust att lägga ner tiden som krävs så kan du ju alltid anlita någon att fixa det åt dig. Förslagsvis så kan du köpa persiennerna först och åtminstone ge det ett försök. Det finns bra guider på internet som är ganska enkla att följa.

Vanliga sökningar