Veckbandsgardiner faller väldigt snyggt och kan ge ditt hem ett stort lyft. På Gardinstugan.se har vi de bästa, de billigaste och det senaste på den svenska marknaden. Botanisera bland veckbandslängder från bland annat Hemtex och Åhléns.
Om du är intresserad av att köpa rullgardiner eller andra gardiner så rekommenderar vi att du använder ett av våra erbjudanden nedan:


Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Färg ( Alla )
Vit (1)
Alla
Butik ( Alla )
Jotex (1)
Alla
Sök

Ladda mer produkter

 

Veckbandslängder

Veckbandslängder är vad många förknippar med en ”vanlig” gardin (även om flera gardintyper kan falla in under den kategorin). Det man bör tänka på när man ska köpa veckbandslängder sammanfaller mycket med det man ska tänka på när man köper andra ”vanliga” gardiner, så som kanallängder eller knytbandslängder.

Tips när du ska köpa veckbandslängder

Som nämnt ovan är tipsen när man ska köpa veckbandslängder ganska generella. Saker som du kan tänka på är bland annat, måtten, färgerna och gardinstången.

  • Måtten. Måtten är oerhört viktiga. Blir måtten fel kan gardinerna se ganska säckiga ut (om de är för långa), eller nästan se ut som för korta byxor ifall de är för korta. Tänk på att mäta upp dina veckbandslängder ordentligt så att de klär upp rummet – snarare än klär ner det. Du kan läsa mer om måtten på vår sida om råd, tips och guider.

 

  • Färgerna. Det här är givetvis subjektivt. Om man dock inte riktigt vet vad man är ute efter kan det vara bra att gå efter de trender och riktlinjer som finns idag. På vår sida om stil, tips och råd hittar du information som gör att du kan känna dig säker i dina färgval. Färgvalet spelar dock bara inte in på ett estetiskt plan – det finns också rent praktiska saker att tänka på. Ska du till exempel ha dina veckbandslängder mot ett fönster där solen lyser på starkt, bör du tänka på att gardinen sannolikt blir solblekt. Det här är bra att ha i åtanke när man ska välja färgen på sina veckbandslängder.

 

  • Ha gardinstången i åtanke. Gardinstången är viktigare än man tror. Idag på marknaden ser vi att utbudet av gardinstänger ökar i en rasande takt. Idag finns alltså goda möjligheter att kombinera och matcha gardinstänger och gardiner. Det här kan vara bra att ha i åtanke när du ska köpa dina gardiner.

Lycka till med gardinjakten!