Sammetsgardiner, med sin lyster och och glans, ger ett rum en känsla som är såväl ombonande som exklusiv. Många av produkterna här nedan gör upphängningen enkel, då flertalet av dem har ett multiband. Med dessa passar gardinerna med dina gardinstänger – oavsett vilken typ av gardinstänger du har.


Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Färg ( Alla )
Alla
Bredd ( Alla )
105 (1)
140 (1)
Alla
Längd ( Alla )
220 (2)
250 (2)
300 (2)
Alla
Sök

Ladda mer produkter

Erbjudanden just nu

När används sammetsgardiner?

Sammetsgardiner är ett utmärkt val för att ge ditt hem en touch av lyx och elegans. Deras mjuka och glänsande yta ger en sofistikerad atmosfär till vilket rum som helst. Sammetsgardiner är också kända för sin förmåga att reflektera ljus på ett vackert sätt, vilket ger en rik och djup färgton till rummet. Då sammet är ett tyg av finare sort, så kommer dessa gardiner med en något dyrare prislapp än många övriga gardintyper, som är betydligt billigare att tillverka.

Multiband Sammetsgardiner

Praktiskt med multiband

Som nämnt högst upp på den här sidan är det vanligt att sammetsgardiner hängs upp med hjälp av multiband. Med dessa kan du hänga uppgardinerna, nästan oavsett vilka gardinstänger du har. I huvudsak är det tre olika sätt du kan hänga upp dem på:

  • Som veckbandslängd. Du hänger då upp dem på stången med hjälp av fingerkrokar.
  • Som Hällängd. För den här upphängningen krävs hällor som hängs upp på stången.
  • Waveupphängning. För en waveupphängning behöver du en nålkråk eller en rynkbandskrok.

Många är i polyestersammet

Det är vanligt att sammetsgardiner kommer i polyestersammet, åtminstone av de vi har på den här sidan. Silkessammet, som är den dyrbaraste formen av sammet, förekommer i betydligt mindre utsträckning. Det rekommenderas dock att noga kolla på återförsäljarens produktbeskrivning innan du genomför köpet. Polyestersammet må vara syntet, men har en glans som är mycket lik det sammet som är vävt av silke. Det är i huvudsak tre olika typer av sammet man talar om:

  • Syntet- eller polyestersammet. Polyestersammet är, på ett relativt billigt vis, tillverkat i syfte att efterlikna den dyrbara silkessammeten.
  • Silkessammet. Silkessammet är inte bara den dyraste formen av silke, utan även den äldsta.
  • Bomullsammet. I detaljhandeln är bomullssammet mycket vanligt förekommande, troligen den vanligaste. Det är relativt billigt, men ger dock ett mattare intryck än vad polyestersammet gör. För gardiner, där man gärna vill åt glansen, är polyestersammet därför vanligare.

 

Sammetsgardiner

Sammetsgardiner av bomull

Sammetsgardiner röda, polyester

Sammetsgardiner i 100 % polyester

Tips

  • Fålla gardinen för rätt längd. Många av produkterna här fållas nertill för att få till önskad längd.
  • Multiband. Väljer du sammetsgardiner med multiband blir det enkelt att hänga upp dem, oavsett gardinstång.
  • Tvättråd. Många av produkterna kan tvättas i 30 grader. Dubbelkolla dock på tvättrådslappen eller i återförsäljarens produktinformation.

Röda, vita eller diskret färgade sammetsgardiner?

Många av de sammetsgardiner som finns här på sidan är i diskreta pastellfärger. Det finns dock en särskild stor efterfrågan på röda, vinröda och vita sammetsgardiner. Inom kort kommer en sökfunktion att lanseras, där du kan filtrera sökresultaten på färg. Det kommer då bli enkelt att hitta rätt gardiner snabbt – oavsett om de ska vara röda, vinröda, vita eller i diskreta pastellfärger.

 

 

Vanliga sökningar