Blommiga eller rutiga gardinkappor är typiska köksgardiner. Men köksgardiner bör inte bara väljas med estetiken i åtanke, de ska även tåla den vardagliga slitage de utsätts för i köket. Hit hör till exempel ångor och vattenstänk. I köket vill man helst undvika för stora eller långa gardiner. Fördelen med korta köksgardiner är att de inte är så mycket i vägen. En enklare gardinkappa brukar fungera bra. Nedan har vi samlat några gardiner som passar särskilt bra i köket.Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet

Färg ( Alla )
Grå (5)
Vit (5)
Rosa (2)
Blå (2)
Grön (2)
Lila (1)
Beige (1)
Alla

Bredd ( Alla )
45 (5)
46 (5)
55 (2)
60 (1)
80 (2)
100 (5)
120 (5)
140 (4)
160 (2)
180 (2)
Alla

Längd ( Alla )
100 (2)
120 (2)
140 (1)
200 (1)
250 (5)
Alla

Sök

Ladda mer produkter

Vad för gardin passar bäst i köket?

1) Gardinkappa

Fördelen med en gardinkappa är att den är liten och ej i vägen. I köket vill man ofta undvika att ha stora gardiner.

2) Hissgardin

Fördelen med en hissgardin är att den är bättre för att reglera ljusinsläpp. Om ni tex äter i köket kanske det kan vara praktiskt att kunna fälla ner den för att undvika att bli bländad av solen.  Och precis som gardinkappan tar den ej upp särskilt mycket plats.

3) Bågkappa

En bågkappa är lite som en gardinkappa men bågformad. Den ger en mer ålderdomlig och lantlig känsla.

Ljus

Hur mycket ljus köket bör släppa in är givetvis en fråga om tycke och smak. De flesta kan åtminstone vara överens om att man bör kunna sitta och läsa tidningen utan att bli bländad av solen. Vidare bör frukt och blommor kunna stå relativt svalt och skyddat från direkt solljus. Många föredrar hissgardiner i köket, som är enkla att rulla upp och ner. Detta samtidigt som köket får en mysig och ombonad känsla, jämfört med till exempel persienner.

Köksgardiner tvättas oftast

Köksgardiner är de gardiner i huset du sannolikt kommer att behöva tvätta mest. En fördel är alltså om de är enkla att sätta upp och ta ner igen. Valet av färg kan spela in här. Många väljer vita gardiner, men har du till exempel kaffebryggaren nära fönstret finns en risk att det bli många fläckar, på kort tid.

Köksgardiner

Köksinspiration.

Insyn

För många är köket en sfär där man ska kunna slappna av. Bor du i ett läge där det finns mycket insyn, kan det vara önskvärt att förminska den med hjälp av köksgardinerna. För dig som vill begränsa insynen går det bra med de allra flesta gardiner, dock inte de allra tunnaste. Du kan räkna med att alla gardiner på den här sidan effektivt kommer att begränsa insynen.

Färger

Många föredrar att ha ljust i köket, men det finns verkligen inga rätt eller fel. Som vanligt gäller att försöka matcha färgerna med övrig interiör. Som nämnt ovan kan du matcha färgerna med dem i rummet bredvid om du har ett öppet kök. Något att ta i beaktning att färg kan påverka insyn och ljusinsläpp till viss del. Ju ljusare gardiner du väljer, desto mer insyn och ljusinsläpp får du. Med det sagt brukar de flesta gardiner, även de som är vita, skydda utmärkt från insyn. Det handlar snarare om hur tjockt tyget är och vilket tyg det är frågan om.

Sidan innehåller reklamlänkar

Vanliga sökningar