Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Färg ( Alla )
Vit (1)
Svart (1)
Mässing (1)
Alla
Butik ( Alla )
Jotex (3)
Alla
Sök

Ladda mer produkter

En omtagskrok till gardiner hänger ihop med ett så kallat gardinomtag. Denna krok fäster du helt sonika i väggen bakom gardinen, för att sedan göra ett omtag kring gardinen med valfritt material som du sedan fäster i denna krok. På så vis hålls gardinens tyg på plats och blir en snygg inredningsdetalj i rummet.

Det finns flertalet omtagskrokar i olika material, storlek och utseende. Eftersom kroken inte syns extremt mycket i rummet är detta kanske inte just den inredningsdetalj som man lägger absolut mest pengar och engagemang i. Dock är det viktigt att den är av god kvalitet samt att själva konstruktionen då den sätts fast i väggen görs ordentligt. Eftersom den sedan ska hålla ihop en mängd tyg, som i sin tur faktiskt väger en hel del, är det viktigt att den fästs ordentligt i väggen och att du gärna provdrar i den lite extra innan själva gardinen med omtag fästs i kroken.

Vill du satsa lite extra på just en omtagskrok kan det vara roligt att köpa ett par med olika motiv av djur exempelvis eller i olika typer av metaller som på så vis sticker ut från väggen i dubbel bemärkelse. Eller satsa på en enkel i metall eller porslin för att den ska sticka ut så lite som möjligt, valen är många!