Rullgardiner – en mer funktionell typ av gardin får man leta efter. Den är mycket enkelt att dra ner, och har man köpt rätt rullgardin kommer den att mörklägga rummet på ett mycket effektivt sätt. Rullgardiner är en typ av gardin där själva estetiken kanske inte riktigt är i fokus. Istället handlar det mer om funktionaliteten – att de gör sitt jobb och är lätta att hantera. En bra rullgardin bör inte bara vara vacker – den bör även vara funktionell. Här nedan finns de olika typer av rullgardiner som våra samarbetspartners erbjuder.


Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Färg ( Alla )
Vit (6)
Svart (5)
Grå (3)
Beige (1)
Rosa (1)
Blå (1)
Alla
Bredd ( Alla )
60 (1)
80 (17)
100 (18)
105 (1)
110 (6)
120 (19)
130 (2)
140 (18)
150 (1)
160 (17)
165 (1)
180 (3)
200 (4)
Alla
Längd ( Alla )
120 (1)
250 (1)
Alla
Sök

Ladda mer produkter

Erbjudanden just nu

Rullgardiner – Vet mer

Självklart har estetiken dock ändå en viss roll i spelet. Det som för de flesta är viktigast är färgen. Ofta är de i lite mörkare färger, men de finns även i ljusa. Färgvalet har för många dock inte helt med den övriga interiören att göra. Vissa väljer att köpa rullgardiner med färger som de helt enkelt tycker är rogivande. Lila, vinröd och andra lite mörkare färger är populära av en anledning.

Råd – mät ut ordentligt

När man ska köpa rullgardiner är det viktigt att man har mätt ut ordentligt. Innan du gör det behöver du dock ta ställning till en sak: Ska du montera inne i en nisch, eller utanpå fönsteröppningen? När du vet detta kan du enkelt börja mäta ut de mått du behöver känna till.

 

  • Något att ha i åtanke, är att om du väljer att montera rullgardinen utanpå fönstrets öppning, ser det som regel snyggare ut om rullgardinen överlappar med ungefär en halv decimeter på vardera sida
  • Det sägs ibland att alltid ”finns lite extra tyg på röret” på rullgardiner. Det är visserligen sant, men den finns inte där för att kunna dras ut och täcka en större yta än vad produktbeskrivningen anger. Du bör alltid beställa rullgardiner som är, som allra minst, lika lång som ditt fönster. Dock bör du gärna beställa en något större för att se till att fönstret kan täckas ordentligt. Den ”extra” bit duk som finns rullgardiner, på röret, är endast till för att se tull att duken inte lossnar från röret när den är fullt utrullad.

Mörkläggande rullgardiner

Flera av rullgardinerna som syns ovan är så kallade roll-up gardiner. Dessa är normalt lite tunnare än mörkläggande rullgardiner och används mer som vanliga gardiner, som inte alltid är särskilt mörkläggande. För sovrummet brukar det passa bäst med just en mörkläggande rullgardin. Vissa väljer att kombinera mörkläggande rullgardiner med andra typer av gardiner i sovrummet. Då har man helt enkelt en rullgardin, som när den är upprullad, ersätts av till exempel öljett- eller knytbandslängder.

Vanliga sökningar