Här hittar du gula påskgardiner som kan passa att hänga i fönstret under en av årets trevligaste högtider. Att välja gardin till påsk är inte så speciellt svårt, så länge det har ett inslag av gult så kommer det passa bra.


Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Färg ( Alla )
Alla
Butik ( Alla )
Alla
Sök

Ladda mer produkter

Aktuella erbjudanden:

Varför just gula påskgardiner?

Den gula färgen som används i inredningen under påskhelgen tros ha koppling till tron att man kan se solen ’dansa’ på påskdagens morgon. Det finns även spekulation om att det kan ha med kycklingar och ägg att göra, då dessa även är gula till färgen. Ett gemensamt tema för påsken är återuppståndelse och det har spekulerats mycket i hur den symboliken hänger ihop. Äggen symboliserar nytt liv och återuppståndelse. Äggen har haft den symboliken och betydelsen innan jesus födelse. Våren symboliserar livets återfödelse efter vintern och påsken firas i Jesus minne då han återuppstod på påskdagen. Sammanfattningsvis kan man säga att påsken som högtid är en produkt av dels den kristna traditionen men har även inslag av en förkristen symbolik av livets pånyttfödelse.

Hur välja påskgardiner och inredning till påsk?

Så länge ditt påskpynt och dina gardiner innehåller gult så kommer det fungera, men du kan även kombinera gult med diverse andra ljusa färger.

Om påsken

Den kristna påsken firas på grund av jesus återuppståndelse enligt det gamla testamentet.
Påskhelgen består av 5 helgdagar: skärtorsdagen, långfredag, påskafton, påskdagen och annandag påsk. Långfredagen är dagen för jesus korsfästelse, död och begravning och påskdagen är dagen då jesus återuppstod. Den kristna påsken är även kopplad till den judiska påsken som handlar om att judarna befrias från slaveri och vandrar ut ifrån Egypten.

påskägg och kyckling