Med ett par linnegardiner skapar du en naturlig och ombonad känsla i rummet. Många tycker att just det är den viktigaste funktionen en gardin fyller – att vara ombonande. Om du håller med, är linnegardiner är ett utmärkt val för dig.Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Färg ( Alla )
Grå (10)
Vit (5)
Grön (3)
Svart (3)
Turkos (1)
Alla
Bredd ( Alla )
60 (6)
80 (6)
100 (6)
115 (1)
120 (6)
140 (6)
145 (2)
160 (1)
300 (3)
Alla
Längd ( Alla )
140 (1)
220 (14)
250 (14)
300 (10)
Alla
Sök

Ladda mer produkter

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar med linnegardiner

Förutom det rent estetiska, att linnetyg ser vackert ut, finns framförallt tre fördelar:

  • Slitstarkt. Linnetyg är mycket slitstarkt och kommer att hålla under mycket lång tid om du vårdar gardiner på rätt sätt. När det är blött blir det dessutom ungefär 10 % starkare. Du behöver alltså inte vara orolig för att tvätta den. Faktum är att linne är ett av de starkaste fibrerna som gardiner görs utav, och som vi använder i vardagen i andra syften. Förr i tiden var det vanligt att man använde linolja för att stärka fibrerna i tyget. Det här är dock knappast något som förekommer i särskilt hög utsträckning längre.

 

  • Åldras vackert. Visserligen behöver gardiner sällan tvättas särskilt ofta, men med linnegardiner har du anledning att göra det. Detta eftersom gardinerna blir mjukare och mjukare varje gång du tvättar det. Till en början känns de nästan som papp i sin textur, men ju mer du tvättar dem, desto mer kommer linnegardinerna att likna sammetsgardiner. Till skillnad från silke är linnetyg dock betydligt mer hållbart. Du kan med fördel låta ett par riktigt fina linnegardiner gå i arv – och de kommer se finare ut för varje generation.

 

  • Tål mycket. Som nämnt ovan är tyget mycket slitstarkt. Det är också tåligt mot värme och fukt. Linnetyget kan suga upp en femtedel av sin egen vikt innan det faktiskt känns att den är smutsig. Ska du ha dina gardiner nära spisen, där ångor finns, kan det här vara en fördel.

Linnegardiner

 

 

 

 

 

 

beige gardiner