Ett enkelt sätt att ändra inredning och stil är med hjälp av textilier och växter. Större ytor textil används främst i gardiner och de finns i många olika modeller. Ett sätt att kombinera textil och växter är genom att välja gardiner med träd, löv eller blommor på.


Längd ( Alla )
220 (1)
250 (1)
300 (1)
Alla
Kategori ( Alla )
Panelgardiner (4)
Multifunktionsgardiner (1)
Alla
Butik ( Alla )
Lineahemma (4)
Jotex (1)
Alla
Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Sök

Ladda mer produkter

Olika tolkningar av träd

Formgivare tolkar träd på olika sätt och valet av gardiner är också personligt. Textilt tryck med enbart grenverk är vanligt förekommande och finns i olika grad av detaljer samt både i svart/vitt och färg. Även tryck av enbart trädstammar är populärt och ofta förekommer den skandinaviska björken med sina stilistiska stammar i svartvitt. Textiler med hela träd formges ofta i mönster av flertalet små träd, ibland i enhetlig storlek och färg, men även i olika storlek och färgsättning. Ovanligt men kanske mest effektfullt är gardiner med tryck av enbart ett större träd.

Modell av gardin

Tygets mönster och gardinens modell kan behöva anpassas till varandras förutsättningar. Grenverk och mönster med små träd kan passa på de flesta typer av gardiner. Effekten av trädstammar kommer inte till sin rätt med gardiner som rynkas horisontellt utan kräver en gardin som sträcks på höjden. Ett enda större motiv behöver stora släta ytor och visas bäst på panelgardiner, rullgardiner eller breda gardiner som når ner till golvet och ofta dras ut i sin fulla bredd.

Placering av gardiner

Gardiner behöver inte bara användas vid fönster även om de är vanligast där. Gardiner kan även användas som draperier framför en öppen garderob eller bokhylla. Gardiner kan bli tillfälliga rumsavdelare eller draperier runt sängen. En fondvägg av tyg behöver inte vara permanent och är lätt att byta ut och variera utan att skada väggen. Gardiner är dessutom lika vanliga på arbetsplatser som i hemmen.

Kategorier: Gardiner med mönster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *