Att inreda en båt är lite som att inreda ett hem. De lite större båtarna brukar ha både kök, sovrum och toalett vilket innebär att gardiner kommer att behövas. Således syftar denna artikel att ge tips kring hur man väljer rätt gardiner till sin båt.


Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Färg ( Alla )
Alla
Butik ( Alla )
Alla
Sök

Ladda mer produkter

Traditionell stil

Den mer traditionella stilen på båtar är att man har mörkblåa gardiner med vita mönster. Dessa vita mönsterna brukar oftast likna ankare eller snäckor. Oftast så är materialet på dessa gardinerna gjort av vanligt tyg vilket gör att de inte skyddar från insyn. Om man därför vill ha något som skyddar mer från insyn kan man exempelvis välja en rullgardin till sin båt. Generellt sett är båtgardiner nästan alltid blåa för att de ska efterlikna havet.

Välj rätt längd och material

Utöver utseendet så är det också viktigt att tänka på gardinens längd och material. Exempelvis kan det vara bra att köpa något kortare gardiner som enkelt kan följa med båtens rörelser ute till havs. Långa gardiner skulle kunna släpa i golvet när båten gungar vilket gör att dem blir smutsiga och behöver tvättas oftare.

När det kommer till materialet kan det vara bra att välja något som tål väta. Beroende på hur stor båten är kan det hända att vatten skvätter upp från havet vilket kan blöta ner saker både inomhus och utomhus. Om man därför har ett material som inte tål att bli blött kan man behöva byta ut gardinerna ofta.

Det kan också vara bra att välja gardiner som tål solljus utan att förlora färg. I och med att solen skiner mot havet gör det att gardinera är extra utsatta för att bli solblekta. Av denna anledning kan det vara smart att köpa ett dyrare material där färgen håller längre. I annat fall kan man också välja gardiner utan färg, exempelvis vita, då dessa inte riskerar at bli solblekta.

 

Kategorier: Övrigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *