Tidigare ansåg många att bomullsgardiner ingav en gammaldags känsla men dagens nya design och stil har fört gardiner av bomull tillbaka. Gardiner är en viktig del av inredningen eftersom de smyckar rummet, hemmet eller båten och tillför färg samt värme.


Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Färg ( Alla )
Alla
Butik ( Alla )
Alla
Sök

Ladda mer produkter

Dekorera klimatsmart, trendigt och modernt

Förutom att gardiner har en praktisk funktion att skydda mot insyn eller starkt solljus har de många fler användningsområden. Idag är gardiner en viktig del av inredningen för att på ett enkelt sätt ge en personlig touch. Vi associerar gärna bomullsgardiner med de klassiska röd- och vitrutiga köksgardinerna med matchande bordsduk, men dagens moderna gardiner av bomull erbjuder spännande mönster med vackra färger och mönster att välja mellan. Nu kan man med fördel välja bomullsgardiner när man vill dekorera klimatsmart, trendigt och modernt.

Tjocka eller tunna gardiner?

Gardiner finns i olika tjocklek beroende på hur man vill använda dem. Självklart kan man kombinera både tunna och tjocka gardiner genom att sätta den tunna gardinen bakom den tjocka. Golvlånga gardiner kan gärna användas som rumsavdelare vilket ger en mycket elegant och exklusivt intryck. Man kan dessutom använda gardiner istället för garderobsdörrar eller rumsdörrar som en mjuk och dekorativ avdelare. Ett rum som innehåller mycket textil med vackra gardiner skapar en rofylld, mjuk och inbjudande hemkänsla till hemmet. Gardiner och textilier ger ett mjukare samt mysigare hem och långa gardiner ger ofta en känsla av högre tak vilket kan ge ett lyxbetonat intryck i en modern bostad.

Spetsgardin i bomull

Vad är härligare än tunna spetsgardiner där det vackra solljuset silar in och lyser upp rummet. Spetsgardiner ger ett enkelt och luftigt intryck och avskärmar inte det naturliga ljuset under dagen. Historiskt sett var spetsgardiner vanliga i Sverige från sent 1800-tal till andra världskriget. De finaste gardinerna var vävda i elfenbensvit bomull med vackra mönster av rosor, girlanger, bårder och band. En överdådig gardin som sattes upp i hemmets finaste rum. Spetsgardiner blir aldrig omoderna eller
trendiga men är fortsatt väldigt omtyckta och populära.

Kategorier: Olika material

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *