Ibland kan det vara så att man bara vill skydda sig från insyn. Det kan vara i hemmet, husvagnen eller på båten. Följande gardiner fungerar bra mot insyn: mörkläggningsgardiner, multifunktionsgardiner, rullgardiner, persienner och lamellgardiner. Man kanske inte vill ha fönster med insyn utan man vill kunna vara ifred. Att hänga upp rullgardiner kan vara ett alternativ men det finns också tunna gardiner som skyddar mot insyn som kan vara bra om man vill ha det lite mer luftigt eller om måtten på rullgardinerna helt enkelt inte passar.

Varför skydda mot insyn?

Det finns flera anledningar till att man vill ha skydd för insyn fönster. En anledning kan vara att man helt enkelt inte vill att andra ska se vad man gör inomhus. Man kanske inte vill visa att man är hemma eller så vill man kunna göra privata saker utan att andra ska se det. Om man driver ett företag hemifrån eller från ett kontor kanske man vill begränsa insyn.  

Om man inte är hemma kan det också vara skönt att minska insyn från fönster. Då minskar man risken att någon ser att man har värdefulla föremål och bryter sig in för att ta dem. Om man inte kan se in kan man inte heller garantera att huset står tomt.

Olika gardiner mot insyn

Gardiner kan skydda olika mycket mot insyn. En tunn gardin skyddar väl och man behöver gå riktigt nära för att man ska kunna se igenom den. En mörk, tjockare, gardin kan även skydda mot solljus i till exempel ett sovrum. Det kan också vara klokt att tänka på att en mönstrad gardin ofta ger ett än bättre skydd än en enfärgad. Vita gardiner är många gånger inte de bästa att välja eftersom att även skuggor kan ses genom dem på långt håll.

Lamellgardiner Mörkläggningsgardiner

Mörkläggande lamellgardiner

 

Kategorier: Gardiner mot insyn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *