Dags att sätta upp hissgardin? Ibland kan det kännas lite krångligt. Förhoppningsvis kan den här guiden hjälpa dig med monteringen. Om du är ute efter att köpa hissgardiner, kolla här. Dock bör det först sägas att det har mycket med tycke och smak att göra. Vissa tycker till exempel att hissgardinerna bör sättas upp innanför fönsterkarmen, medan andra anser att det ser bäst ut om hissgardinen hänger ”utanför” fönstret, det vill säga att dess yttersta delar hänger mot fönsterkarmen snarare än mot själva fönstret. Nedan följer en guide, steg för steg, på hur du bör göra:

Om du är intresserad av att köpa hissgardiner eller andra gardiner så rekommenderar vi att du använder ett av våra erbjudanden nedan:

Sök bland hissgardiner

Vill du läsa mer om hissgardiner och söka bland våra hissgardiner? Klicka här.

Sätta upp hissgardin – steg för steg

1. Börja med att montera fästena i fönstrets tak/toppkarm, antingen ”inne” eller utanpå fönstret. Tänk på att vara noga med att placera dem symmetriskt. Som nämnt i inledningen är det en smaksak huruvida man bör sätta upp hissgardiner utanför eller innanför fönstret. Titta gärna på våra hissgardiner här på sidan, och på våra samarbetspartners bilder på sina sidor, för att få en uppfattning om vad just du vill ha.

2.  Härifrån kan det se lite olika ut, beroende tillverkaren. I vissa fall, och även det sätt som den här guiden utgår ifrån, sätts en skena upp på fästena. Att sätta upp hissgardiner behöver dock i många fall inte innebära att man använder sig av en skena över huvud taget. Istället sätts de helt enkelt på på en gardinstång med hjälp av dess öglor. De flesta av hissgardinerna som finns på vår sajt sätts upp på det sistnämnda viset.

3. Längden på hissgardinen justeras sedan med tillhörande band. Banden kan antingen låtas falla, eller knytas till en rosett för att få en romantisk stil. Sätta upp hissgardiner behöver alltså inte vara svårare än så. Dock beror det, som sagt, på vilken typ av hissgardin det handlar om. De hissgardiner som har en mer gammaldags look hängs ofta över en stång och knyts. De med ett lite modernare utseende brukar istället monteras med skena. Glöm inte att läsa medföljande instruktioner!

Lycka till med att sätta upp din hissgardin!

 

Tips: För mer inspiration, titta gärna på vår Pinterest och under kategorin Hissgardiner


Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Färg ( Alla )
Vit (18)
Grå (14)
Röd (7)
Grön (6)
Svart (5)
Rosa (5)
Beige (4)
Multi (2)
Blå (2)
Turkos (1)
Brun (1)
Alla
Bredd ( Alla )
60 (7)
80 (28)
100 (61)
105 (1)
110 (1)
120 (55)
140 (54)
150 (1)
160 (23)
165 (1)
180 (1)
200 (2)
250 (1)
Alla
Längd ( Alla )
90 (4)
100 (2)
145 (1)
160 (2)
250 (1)
Alla
Sök

Ladda mer produkter

,

 

Kategorier: Tips & Trix

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *