Här på Gardinstugan älskar vi inredning och allt som har med det att göra. När det kommer till gardiner finns det olika typer av dem som kan användas för olika ändamål. Talar vi om gardiner från 70- och 80-talet har vi tyvärr inget större urval representerat här på sidan, men för att ge våra läsare en inblick i retrostilen har vi låtit vår systersajt 80talskläder.com göra ett gästinlägg. I den här texten har de valt att inte bara fokusera på gardiner, utan vad retrostilen egentligen är och vad som definierar den. 

Färger och mönster

De flesta känner igen retrostilen direkt när de ser den. Men vad är det egentligen? Klart är att färger och mönster spelade en mycket stor roll. Det här märks inte bara i inredningen, utan även när det kommer till mode. Till exempel skiljer sig 80 tals kläder från nutida trender i mångt och mycket på samma sätt som heminredning skiljer sig åt.

80 tals kläder och plagg var som snyggast när de syntes från ett långt avstånd. Samma kan nästan sägas om interiörerna, som inte sällan hade färgstarka inslag och med utstickande mönster. Det här kan jämföras med inredningen idag, som ofta ska vara så minimalistisk som möjligt.

Om du är intresserad av att köpa gardiner med till exempel retrostil så rekommenderar vi att du använder ett av våra erbjudanden nedan:

Skiljde sig åt mellan olika stilar

Det som vi kallar retro idag må vara en särskild stil för oss, men givetvis skiljde sig människors hem åt även på 80-talet och tidigare än så. Huruvida ett hem var lantligt, urbant eller modernistiskt inrett gjorde en avsevärd skillnad för hur hemmet upplevdes – även om vi idag kanske skulle kalla dessa hem, oavsett dåtida stil, för retro idag. Det som vi förknippar med retro idag är det som förknippades med modernism då. Tar man ett lantligt hem från 80-talet, och ett från 2010-talet, kommer de att vara mer lika varandra än två modernistiska hem från samma tidsperioder.

Kategorier: Trender

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *